Upoznajte umetnika

Upoznajte umetnika

Goran Gatarić (nadimak Gatara), boem, pobunjenik, asket.

Za Gorana, umetnost sama po sebi predstavlja čisto zadovoljstvo stvaranja. Često neshvaćen zbog svog umetničkog koncepta, razočarava se u svoju sredinu i odlučuje da se povuče iz javnosti i pronalazi svoj umetnički mir daleko od svih. Sila vodilja njegove konceptualne umetnosti je njegova unutarnja potreba za stvaranjem.
Rođen je 1961. godine u malom mestu Subotinje, u opštini Kakanj u Bosni i Hercegovini. Živeo je i radio u Zenici i Sarajevu, nakon čega se seli u Milano, u Italiju, gde provodi nekoliko godina sve do rata u Bosni. Nakon rata, seli se u Bratunac gde počinje sa organizovanjem svojih jedinstvenih izložbi. Danas, živi u jednom malom selu u Mačvi, u Srbiji. Otac troje dece. 

Njegove slike su odraz njegovog života. Svaka slika odražava jednu priču, jedan životni trenutak. Sreću, tugu, ljubav, život.

Još ranije, razvijajući svoj stil, formirao je izvanredan i upečatljiv pečat svoje umetnosti. Goranov asketski život ostaje označen robustno i na jedan intenzivan način, a to se prikazuje i na njegovom platnu. Njegov umetnički opus je obogaćen iskrenim emocijama, što omogućava raznolikost tumačenja i čitanja. Njegova umetnost dotiče dušu i inspiriše.

Goranov nadimak “Gatara” označava osobu koja ima sposobnosti da predviđa budučnost koristeći snažna čula i vizije. Za njegovu umetnost se kaže da je magična i ima sklonosti zadiranja u iskrenu ljudsku emotivnu narav, predviđajući. Time se takva umetnost uzdiže za korak iznad stvarnosti, dopirući do granica ludila. Goranov rad odražava njegovo životno putovanje i ekstravagantni način života. Zavirite u Goranove umetničke priče.